zondag 10 juni 2012

Voor Sofie

Een after-verjaardagsfeestje is het geworden. Sofie een vriendinnetje van mijn jongste dochter was begin februari jarig. Door omstandigheden was dit feestje nog niet doorgegaan, maar Sofie was het lang nog niet vergeten dat ze nog een feestje tegoed had en mocht dit weekend doorgaan. 


Een tijdje terug dacht ik al wat voorbereidend werk gedaan te hebben door dit modelletje te maken in de originele versie. Het tasje viel kleiner uit dan ik gedacht had. En kleine meisjes worden groot. Dus het kleine model kon geen dienst doen. Ik moest ook van mijn dochter horen dat de tas ook dwars over haar schouder moest kunnen gedragen worden. Dus, ... in het begin van de week begon ik er terug aan. 


Door een klein beetje puzzel en rekenwerk was de tas snel uitvergroot. Schriftjes, kleurboeken, ... het past er perfect in. 


De stof was snel gekozen. Bij Pauli in Leuven hebben ze van die fijne ribfluweel in supertoffe kleuren. Ik was er onmiddellijk weg van en deze okergele was er ééntje van die ik me aangeschaft heb. Dit in combinatie met dit blauw, geweldig toch! 


De binnenstof had ik nog liggen, ooit gekocht bij Hexagoon, maar tot voor deze tas nog geen bestemming.  
Sofie was er in ieder geval gelukkig mee. De tas was niet meer van haar schouder te slaan en ze zal ze goed moeten bewaken, want haar grote zus zag ze ook helemaal zitten. 22 opmerkingen:

 1. wat een super tas zeg, mooie kleuren en fantastische afwerking!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook een geweldige kleurcombinatie, en leuk uitvergroot, meestal maak ik ik mijn tssen op maat van mijn pubers en voor kleintjes zijn ze dan te groot, nu ook in een tas kan je ingroeien :0)
  En dat de zus er ook eentje zou willen kan ik best begrijpen, het is echt een coole meisjestas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okergeel en blauw is echt een mooie combinatie! Een prachtige tas dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastische tas, ik hou ook van die kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een super mooie tas, Ik zou er zelfs mee gaan slapen, zooo mooi....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend!!!! Met zo eentje zou ik zelf ook graag rondlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is zo mooi en zo zonnig, dit is een tas die iedereen wel zou willen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Knap seg. Zo leuk. Dat gaat zeker aanslaan. Prachtige stoffencombinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, die tas!! En perfecte kleurencombi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wauw, Sofie gaat ermee kunnen paraderen zeg! heel knappe kleurencombi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooooh, die is echt super!!heel mooie kleuren! Die plaats ik meteen op mijn to-do-lijstje :-) Kben stiekem dan ook een beetje benieuwd naar de afmetingen die je dan uiteindelijk gebruikt hebt... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen