zondag 9 januari 2011

Eindelijk gepost


Eindelijk is m'n kleedje klaar. De stof had ik vorig jaar op het stoffenspektakel gekocht. Ik moest en zou het hebben, maar het heeft wel meer dan een jaar in m'n kast gelegen. In november heb ik het beruchte naailesmodel overgenomen en mijn stof geknipt. En daar is het dan ook bij gebleven tot een week geleden.
Dan heb ik me er terug aan gezet nadat alle pakjes-stress voorbij is. Ik had gehoopt dat ik het met de feestdagen had kunnen dragen, maar niet dus. Andere keer beter, er komen nog dagen genoeg om het te dragen.

13 opmerkingen:

 1. Mooi ,is de stof makkelijk te verwerken?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi! Ik zou ook ooit eens zo'n soort stof willen gebruiken. Heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Lijkt me wel niet makkelijk om met zo'n stof te werken...knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu ik het model eens goed bekijk, is dat niet uit een oude knipmode? Ik heb zo een patroontje gecopieerd in de naailes, en zo'n kleedje gemaakt in een gebloemd tricotstofje. Weet wel niet meer juist welke knipmode het was...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het viel wel mee om met de stof te werken. Het lijkt op een ajoursteek en heb gewerkt zoals een tricot of jersey: met de jerseynaald en een tricotsteek zodat de stof goed meerekt. Eerlijk gezegd heb ik al moeilijkere projecten gehad :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ elisanna: het komt inderdaad uit een knipmode, maar vraag me niet uit dewelke want ik heb het ook overgenomen van uit de naailes ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi!!!! Leuk dat het gebreid of gehaakt lijkt maar zo mooi luchtig valt.

  BeantwoordenVerwijderen