zondag 25 mei 2014

Mijn Tas in 't dubbel

April is de maand van de jarige vriendinnen. Ondertussen is het al mei geworden, al ver in mei. 
Het is ondertussen traditie geworden dat ik elk van hen een handgemaakte tas of dergelijke maak. Dus deze keer ook. 


Door tijdsgebrek zat ik wat achter op de planning en dat maakte het excuus groter om te wachten tot ik het nieuwe boek in handen had van Elisanna & Fynn: Mijn Tas.


Het is Alice geworden: spelen met plooien en hoeken! Het is echt een leuk modelletje om te maken en niet te moeilijk. Deze versie dan toch. Want ja, de dames maakten van elk modelletje twee verschillende versies: groot, klein, korte hengsels, lange hengsels, breed, smal, ...
En je kan ze geloven, je kan eindeloos combineren. 


Ik gebruikte voor beiden hetzelfde stofje maar verwerkte het in een andere richting. En ik ben dan steeds zo blij dat ik niet al te ver van Hexagoon woon, redder in nood wanneer je niet alles bij de hand hebt (op de normale openingsuren natuurlijk).


De dames en ikzelf zijn in ieder geval tevreden. De tassen zijn ondertussen ook al in gebruik genomen. En daar des huizes moeten ze altijd snel wezen want die beginnende puberdochters zouden er even snel mee gaan lopen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten