vrijdag 20 januari 2012

De Klara-tas is ook klaar

Na de Boleo is het me ook gelukt om een Klara-tas vanonder de naaimachine uit te halen. Het is  ook een patroontje dat je kan kopen via VanKatoen en ontworpen door deze creatieve dame.


Als buitenstof gebruikte ik een fijne ribfluwelenstof waar mijn oog op viel tijdens één van mijn vele bezoekjes aan stoffenwinkel Pauli te Leuven. Met ribfluweel werken was dan toch weer een uitdaging, want ik had er niet direct op gerekend dat deze ook wat stretcht met de gevolgen van dien. Regelmatig weer eens een stukje losmaken om te corrigeren, de schouderbanden die gingen golven, ... Maar eind goed al goed. Het is helemaal in orde gekomen. Voor de lussen gebruikte ik oranje en de binnenzak is een groenbruine stof die al een tijdje in mijn stoffenkast lag, maar nu perfect gebruikt kon worden. 


Een goede ruime tas waar je heel wat spulletjes in kwijt kan en dus ook goed om mee op stap te nemen als je er eens een dagje op uit trekt met je kinderen. Dus dit is een ideaal cadeau voor een vriendin die onlangs verjaarde.(En nu gaan we werk maken om het patroon en de handleiding uit te werken van het babypakje dat hier al enkele keren passeerde!)

15 opmerkingen:

 1. die staat ook nog op mijn te-doen-lijstje en ik vind jouw exemplaar alvast erg geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke tas. Daar kan je heeeeeeeel veel in meenemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het patroon al een tijdje in huis, maar het is er nog niet van gekomen. Jouw versie is mooi zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUPERMOOI! Ik vind het stofje perfect! Zeker voor deze tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw ! Ideaal als je aangeeft dat hij in ribfluweel ook kan, ik kocht er met bestemming Klara-tas ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is een mooi stofje! Ik moet geloof ik ook maar eens hoognodig een tas gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er erg goed uit! Hopelijk is je vriendin er blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Ontdek net je blog, wat maak je mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super stofje zeg. Pauli lijkt mij voldoende reden om eens naar Leuven af te reizen. Ik heb ook altijd moeite met stretch stof, je trekt er al snel te hard aan hè!
  Fijn weekend, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. What a lovely bag, and what a smart and attractive way to attach your handles!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een ontzettend lekker grote & vrolijke tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dat buitenstofje echt geweldig! Héél mooi!

  BeantwoordenVerwijderen