maandag 17 oktober 2016

Maak em zelf: de sjaal

 

Vorig jaar breide ik deze sjaal. Door de breiwoede die er in blogland heerste liet ik me ook verleiden om terug aan het breien te gaan. 
Een niet al te groot project om mee te starten vond ik een goed idee en eentje waar je niet al te veel moest bij nadenken.


Snuffelend op Pinterest kwam ik een leuk patroon tegen voor deze sjaal. Nu wil het lukken dat deze link niet meer werkt en er werd me al meerdere malen naar het patroontje gevraagd. 
Dus zette ik er me even achter voor de geïnteresseerden. 

Ik gebruikte een grote bol wol die je kon vinden bij Veritas: Roma. De instructies geven aan deze wol te breien met een 4,5 maar ik heb dit met een naalden nr 4 gedaan. 

Verder is het heel simpel:
Je zet jezelf 52 steken op en je volgt het onderstaand patroon tot op een hoogte/lengte van ongeveer een 200 cm. Ik heb de bol helemaal verwerkt en de lengte was meer dan voldoende. Als fantasie kan je aan de uiteinden ook nog floshkes maken maar dit heb ik niet gedaan. 


Succes!


9 opmerkingen:

 1. Ha nu zie ik dat er vorige keer ook op gereageerd had :-) Mooie sjaal ! Blijft de wol mooi ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb hem toch al enkele keren gewassen op een wolprogramma en hij kwam er nog steeds mooi uit.

   Verwijderen
 2. Een eenvoudig maar echt een heel tof patroon !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De breiwoede stak mij toch ook weer aan ;-) Dit klinkt als "haalbaar op mijn beginnersniveau"!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat een tof patroon! Ik ben gewoon altijd rechts aan het breien in mijn sjaal, maar deze onthou ik voor een volgende. En als ik het goed begrijp gebruikte je maar 1 grote bol van 200gr? Hoe lang is de sjaal dan ongeveer?

  BeantwoordenVerwijderen