donderdag 5 juni 2014

Popje Lulu

Dat Lulu een echt lief poppemieke is dat weet iedereen die haar wat van dichtbij kent en  ik maakte voor haar een pop van Tante Hilde en thuis doopten we haar ook met de naam Lulu.


Sommigen onder jullie ken het verhaal van kleine Lulu ondertussen al wel. Bij haar mama, Tante Hanne, kan je haar verhaal wat volgen. 
Het voorbije weekend gingen we nog eens even op bezoek. Lulu had de voorbije 3 weken in het ziekenhuis gelegen na een zware operatie van een hersentumor. In het ziekenhuis mochten de meisjes niet op bezoek gaan en binnen enkele weken zal dit ook niet direct meer lukken. Ondertussen is Lulu eventjes thuis en daar moesten we ten volle van profiteren.  
Thuis, om samen met haar mama en papa van heel wat quality-time te genieten, maar ook om verder te herstellen van haar operatie en de wonde aan haar oortje want volgende week starten ze met de volgende stap: chemo! En we duimen allemaal op een positief resultaat. Een bezoekje aan een klein lief meisje daar moest een cadeautje bij. 
Hier in mijn boekenkast steekt ondertussen al meer dan een jaar het poppenboek van Tante Hilde. Ik had het al dikwijls in mijn handen gehad, ik had zelfs al de patroontjes geknipt, maar was nog steeds niet aan mijn eerste popje begonnen. 


Maar Lulu is diegene die me dan toch in actie gekregen heeft. Ik vond het een leuk idee om een gelijkend popje voor haar te maken, of toch in zoverre dat dit zou lukken. En nu ben ik helemaal verkocht ...Ik ben heel blij met het resultaat. En Lulu'tje was ook heel blij. En de dochters thuis ook een klein beetje jaloers, dus ik weet nog wat te maken. 


Lulu start volgende week met chemo. En zoals iedereen wel weet is dat je bij chemo je haar verliest. Ik maakte dan ook een mutsje/hoedje voor popje Lulu zodat ze samen met flinke Lulu door dit spijtige proces kan. 

           

We gaan nog enkele kleine mutsjes bijmaken. Maar ondertussen ga ik verder op zoektocht naar leuke patroontjes voor mutsjes of leuke hoofddeksels voor Lulu zelf. Wanneer jullie tips hebben zijn deze altijd welkom. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten