dinsdag 31 december 2013

De laatste van het jaar!

Het laatste blogberichtje van het jaar gaat naar Lulu. Het jongste nichtje van de familie.
Als kerstcadeautje maakte ik haar een trui/kleedje. 


De stofjes zijn ondertussen niet vreemd meer. Ooit kocht ik een grote lap vogeltjestricot met de bedoeling eens een kleedje te maken voor één van mijn dochters. Maar dochters worden groot en vinden het stofje te kleine meisjesachtig of dochters willen gewoon geen kleedjes dragen.
Maar ik ben ondertussen wel blij dat er enkele kleine nichtjes in de familie bijgekomen zijn die nog wel blij zijn met dit stofje. 
Er kunnen nog wat kleine spulletjes uitgemaakt worden denk ik. We zullen er zeker nog wel iemand tevreden mee stellen. 


Het werd een raglanmouw-kleedje van deze ontwerpster welke ik onlangs ontdekte op Etsy en ze heeft echt leuke patroontjes om makkelijke babykledij te maken. Er kwam zo goed als geen naaimachine aan te pas, bijna helemaal in elkaar gezet met de overlockmachine. Enkel de nepzakjes werden met de naaimachine bevestigd. Wat heb ik toch spijt dat ik deze niet had toen mijn meisjes nog baby waren. 


Bij deze wil ik jullie allemaal nog een fijn eindejaar toewensen en een creatief 2014!!!

13 opmerkingen:

 1. Zo'n leuk jurkje! En van kleine meisjes die groot worden weet ik alles ;-)
  Ik wens je een heerlijk 2014, van harte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! alleen ik kom niet verder met je linkje naar de ontwerpster... Jij ook een goed en creatief 2014 :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tof stofje! En die ronde zakjes die blijven een hit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg mooi geworden en ook voor jouw een prettig eindejaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Mag ik vragen welke overlockmachine jij gebruikt? Ik ben geïnspireerd geraakt, mede door jouw blog, maar weten welke overlockmachine een goede is, is moeilijk...Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een zalig jurkje, mooie stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, echt super mooi! Wat een leuke stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo mooi! Die vogeltjestricot is echt de max.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel mooi en veel geluk en inspiratie in 2014!

  BeantwoordenVerwijderen