vrijdag 28 september 2012

En het volgende knuffeldekentje ...

... is voor Henry.
De nieuwste en jongste kleinzoon van mijn stieftante, of hoe moet je dat noemen :-) gemaakt op vraag van mijn moeder als babygeschenk.


Het hele gezin woont in Engeland. Misschien vandaar de naam, wat Engels. Het geboortekaartje leek heel erg op het stofje. Dus het toeval was dat is dit stofje ooit al eens eerder gekocht had voor andere doeleinden, maar dit leek perfect. 


Met een zelfgemaakte gele paspel en een donkerblauwe fleece aan de onderkant was het snel geklaard dit dekentje. En het is weer zo'n aaibaar en knuffelzacht stuk. 


Het zal niet alleen een knuffeldekentje worden, maar hij zal er ook goed op kunnen spelen als hij nog net iets groter zal zijn. 15 opmerkingen:

 1. Idd, zeer mooi!

  Enige tips die ik kan toepassen?
  Ik heb hier redelijk wat stof liggen om dekentjes van te maken, maar het liep al meteen strop. Dit ondanks ik de tip van de 1000 speldjes in 10-voud heb toegepast, maar nog steeds trekt mijne bamboe (mss zit daar het probleem en is bamboe -of hoe schrijf je dat?- gewoon niet makkelijk te hanteren in grote hoeveelheid?) scheef tov mijn katoenen stofke. Na ettelijke keren losgetornd te hebben (keep calm and carry on hielp echt niet meer!), ligt het nu ergens in de kast stof te vergaren, tesamen met alle andere stofjes bestemd voor een dekentje van te maken.

  DUS ik hoop op de gouden tip :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat stofje is echt geweldig! Supermooie kleurcombinaties gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een echt jongensdekentje in een heel leuke kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig dekentje. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weer zo mooi en dat is toch wel het mooiste blauw dat er is

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauwie! Mooie kleurencombinatie! En da's toch plezant hé, geboortekaartjes die voor een stofje lijken te zijn gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet hier dringend ook eens beginnen aan knuffeldekentjes.. Of ik ze zijn er sebiet allemaal uitgegroeid..

  BeantwoordenVerwijderen