vrijdag 29 oktober 2010

A must do

Ik volg al ettelijke jaren naailes. Sinds een jaar of twee wordt er met modules gewerkt. Dit wil zeggen dat we een aantal verplichte stukken moeten maken per jaar, want de inspectie moest maar eens langskomen.
Dit jaar hebben we de eer twee jassen, vesten of blazers (hoe je het ook wil noemen) te maken. Zakken en een kraag waren een minimum-optie.

Na lang puffen en zoeken had ik dan toch een modelletje gevonden dat ik zag zitten en niet teveel werk in beslag zou nemen.

Ik had me nog geen twee jaar terug pas geëngageerd om voor mezelf een jas te maken. Met een resultaat dat er ook wel mag wezen.


Rood, daar hou ik wel van. En om het een extra toets te geven heb ik de zakken en de binnenkant afgewerkt met een blitse paarse voering.Maar bij deze is mijn einddoel wel bereikt. Ik had me voorgenomen dat hij af moest zijn tegen de hersfvakantie en dat is dan ook gelukt. Joehoeee ...

8 opmerkingen:

 1. Is een heel mooi model van vest ,vind de kraag heel mooi
  En de kleur is ook mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar kan je nog eens in pronken zeg een zelgemaakte jas en zo afgewerkt. Ik ben weer eens één en al bewondering!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die rooie is fantastisch mooi! Was dat niet te dik om te stikken met de machine?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Mariken-en-Jef: ik volg al jaar en dag naailes in Leuven via CVO (volwassenenonderwijs).
  @ Oontje: het viel heel goed mee om door de machine te krijgen. Enkel in de hals was het effe zwoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey,
  ik volg les in Lovenjoel. Ik heb het nooit anders geweten dan met die modules, dus ik ga niet klagen :-) Heb je het patroon zelf getekend in de les? Of heb je een bestaand patroon gekozen? Erg mooie jas die rode! Jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Action Girl & manninne: ik geloof dat het een patroon was van de knip september 2009

  BeantwoordenVerwijderen