zondag 7 april 2013

Voor tijdens een frisse zomerochtend!


Hier is er weer ééntje. Eéntje vanuit mijn favoriete boek 'Zo Geknipt!' voor ons allerliefste nichtje. De mutsjes waren ook al voor haar, maar het mocht toch net weer ietsje meer zijn.


Doordat Lulu net een paar weken vroeger is geboren dan gepland waren we hier ook niet tijdig klaar met ons verrassingspakket. Maar we waren niet de enige, want de mama en papa hadden ook gedacht dat ze net iets langer ging wachten om iets van haar te laten horen.


In eerste instantie was ik van plan om het Petit Pan stofje te gebruiken waar ik mijn tas in heb gemaakt die ik weggeef of weggaf  op FB, maar ik had toch net niet te weinig stof gerekend zeker. Maar een geluk bij een ongeluk: tijdens het eerste baby-bezoek tipte mijn schoonzusje haar lievelingskleur van het moment.


En bij mij ging er een belletje rinkelen: Veritas, daar had ik een stofje gezien met een soortgelijke kleur. En, ... daarnaast is het ook zo dat mijn schoonzus meegewerkt heeft aan de nieuwe campagne van de stoffenlijn van Veritas ... Ze herkende het meteen: VERITAS!


Een fris stofje met aan de binnenkant een warm teddyke en om het net wat meer laten af te steken hebben we het afgewerkt met een oranje paspel, oranje stiksel en oranje Kam-snaps. 


Dan mag het al lente zijn, dit jasje had al van pas kunnen komen. Maar ons Lulu is nog net iets te klein. Dus op een frisse zomerochtend of bij een zonnige noorderwind kan hij binnen een maand of 2 hopelijk toch wel van pas komen.


Vogeltjesstof: Veritas
Teddy-fleece: Pauli Leuven
Oranje paspel: Hexagoon Leuven

29 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het nog iets langer wachten zal zijn, dan die 2 maanden, want het kindje waarvoor ik het maakte paste erin toen ze ongeveer 6 maanden was (en dan was het nog ruim) :-). Dit is echt een hele mooie versie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wordt het een geschikt jasje om de herfst mee te starten en zal het niet verloren zijn ;-)

   Verwijderen
  2. 6 maanden? Och, dan heb ik nog tijd om er eentje te maken :)
   Dat blauw met oranje is echt een knaller trouwens!

   Verwijderen
 2. Hele mooie stofkeuze en mooi gecombineerd met het oranje. Helemaal hip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, zo'n schoontje! Sterk contrasterende paspel, da's bijna altijd sowieso geslaagd he :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig jasje! En met komplementaire kleuren zit je altijd goed ;.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig jasje!
  Ik heb zo'n model in meerdere maten voor onze dochter gemaakt. Bij mij kwam het patroon uit de Knippie en zat er een rits in.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super mooi! En die stofjes van Veritas zijn echt geweldig. Wij zijn pas de grens even overgereden voor een Veritas in de buurt....Wel gevaarlijk dat we nu weten dat Veritas maar 25min ver is...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig gemaakt en hele leuke stof keuze. Ga zeker ook eens bij Veritas kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi gemaakt, prachtig stof. Bij ons in Genk kan je het alleen voorgeknipt kopen, zonde!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey So Filles Handmade,

  Wauw! Wat een prachtig en schattig jasje! Laad het zeker op in onze facebook- app, https://www.facebook.com/Veritas/app_119148074942998, en maak elke week kans op een leuke prijs.

  Creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waauw, supermooi! heel mooi stofje, ik moet dringend ook eens op stoffenjacht bij de veritas precies! En heel toffe afwerking met dat oranje erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig mooi jasje, leuk stofje, ben jalours. Super leuk blog, ga je volgen :-) fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super geweldig en warm in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je bent echt een schat, Sophie! Lulu kan het nog niet dragen, maar ik heb het alvast in haar kamertje gehangen aan de muur als decoratie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi! Super tof jasje. Ik zou hem ook graag willen maken voor ons dochtertje die we in april verwachten. Alleen is het boek Zo Geknipt hier niet meer leverbaar en ook niet op marktplaats te koop. Is er een mogelijkheid om een kopie van het patroon te krijgen?

  Groet, Karlijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry voor de late reactie! Je kan het patroon in verschillende maten en versies verkrijgen bij www.mindthewhale.com
   Succes!

   Verwijderen