maandag 4 februari 2013

Klaar voor een schoonheidslaapje.

Een tijdje terug werd me door een lieve dame gevraagd of ik het zag zitten om een slaapzak te maken voor één van haar kindjes. Belangrijk was dat hij toch warm was, maar niet in zweetstof zoals fleece werd gemaakt. Ik was verder volledig vrij in het kiezen van materialen en kleuren. Enkel moest ik wel wat rekening houden dat hij unisex was en dus zowel voor een meisje als een jongen bruikbaar. En natuurlijk ook handig: makkelijk wasmachine en droogkast in, wat we dan al gedaan hebben alvorens we eraan begonnen. En mijn speurtocht naar stoffen bracht het volgende op: een leuke blauwe stof wat gelijkend op fleece, maar volledig katoen en een tricotstofje groen met blauwe bolletjes. Die combinatie zat al snor. 


Maar de rits was een andere kwestie. Ik vond niet het juiste blauw en niet het juiste groen. Met de hulp van een collegaatje kwamen we op een extra touch: oranje. Een felle oranje rits met een oranje paspel aan de armsgaten. Dit was het helemaal. 


Ik was zelf echt tevreden van het resultaat. Gelukkig heb ik geen kersverse baby meer in huis. Maar er komen er nog enkele aan in de omgeving en we weten zeker nog wat we kunnen maken.


Het patroontje dat ik gebruikte heb ik wat aangepast, in die zin dat ik het zonder mouwen maakte. Het is er ééntje uit een oude Knippie-baby.


Beide stofjes: Pauli Leuven
Rits en paspel: Veritas 


24 opmerkingen:

 1. dat kindje zal heerlijk slapen! mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Supermooi! Zo wil ik er ook wel eentje bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt schoon, dat zou ik ook graag krijgen sie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is een topper. Echt een super combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Terecht mag je hier trots op zijn; Is schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Supermooi! En een geslaagde kleurencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk zeg! Wat zal dat kindje daarin lekker slapen.

  liefs,
  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Awel, het is een heel mooi exemplaar. Ik zou daar zelf ook willen inkruipen tijdens de koude wintermaanden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wauuwww wil ik ook kei graag maken!! waar haalde je de fleece - in katoen?! wil ik ook!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geweldige slaapzak, superkleuren maar vooral erg mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg mooi!! Vrolijk word je er ook van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. héél mooi en ziet er zalig zacht uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hey, heel mooi hoor, had nog een vraagje, heb je soms tips voor die paspel in de armsgaten in geval er met voering wordt gewerkt, ik krijg het maar niet bedacht hoe ik het moet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het doen zoals altijd en hoe ik het hier gedaan heb. Ik heb de paspel eerst bevestigd op de goede kant van de armsgaten en nadien de binnenzijde ertegenaan gelegd( hier soort fleece - tricot)en gestikt. Om te voorkomen dat deze gaat scheef trekken kan je wat knipjes geven.

   Verwijderen