zondag 11 maart 2012

Voor Julie

Vorige week was Julie jarig. Eén van de beste vriendinnetjes van Louise, onze jongste dochter. Vandaag mag ze naar haar verjaardagsfeestje en ik kon er zeker niet onderuit geen leuke tas te maken voor haar vriendin. Want alle vriendinnetjes van Elise krijgen ook altijd een leuk en zelfgemaakt cadeautje voor hun verjaardag. 


Julie en Louise zitten sinds dit jaar samen op de dansles. Ze volgden elk al een paar jaartjes les, maar nu zitten ze echt samen. En het leuke is dat ze elke vrijdag opgehaald wordt door haar vriendinnetje en zo samen vertrekken naar de les. 


Voor Louise maakte ik dezelfde tas al eens eerder, ook voor haar verjaardag. Dus het was snel gekozen. Ik maakte dus ook een danszak voor Julie met een leuk en vrolijk fruitig stofje. 
En om er zeker van te zijn dat er niemand anders mee aan de haal gaat hebben we haar naam er op geflockt.

20 opmerkingen:

 1. mooi! de blauwe rits en accenten maken het 'meisjes-stoer'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waw! Ik wou dat ik vroeger zo'n tas had om naar de dansles te gaan zeg..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw, mooi tas daar zal Julie blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi exemplaar. Zal ze heel blij mee zijn!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo chique. Dat gaat zeker een geslaagd geschenk geworden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Is dit een grote zak? Mijn dochter van 13 wil een leuke turnzak. Kunnen er loopschoenen en turnkledij in? En ook niet onbelangrijk: is het het moeilijk patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vrees dat deze tas net te klein gaat zijn voor een echte turnzak. Danskleren zijn niet zo groot en flexibel, maar een echte loopschoen gaat er moeilijk in geraken denk ik. 13 jarigen hebben geen maatje 30 meer vermoed ik :-) Het patroon op zich valt best wel mee.

   Verwijderen
 7. Heel leuk! Kun je echt zeggen: mam, waar is mijn fruitentasje!

  Hoe flock jij die naam zo netjes? Snijd je dit met de hand uit? Daag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze worden echt met de hand uitgesneden - soms fragile en geduldig werk zullen we maar zeggen :-)

   Verwijderen
 8. mooi stofje!!! en mooie tas! zo ver ben ik nog niet met mijn "creaties"...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. amai! Als je dat al allemaal kunt, zo tussen de soep en de patatten... knappe stof ook!

  BeantwoordenVerwijderen