vrijdag 25 november 2011

Een verplicht nummertje

 

Zoals enkelen of velen onder ons die ook nog wat naailes volgen op de zijlijn, weten deze dat er wat verplichte stukken te maken zijn tijdens de lessen. Zo is het ook niet anders dit jaar. 
Bij ons in de les moeten we een hemd en een kleedje maken dit lesjaar. Op hemdjes stond ik niet zo zeer te springen. Maar tijdens de voorbije maanden kwam ik in de blogwereld wel enkele leuke hemdjes tegen. waardoor mijn zin om er ééntje te maken toch net iets groter werd. 


Nadat ik beslist had welk hemdje te maken, wou ik toch nog even op zoek gaan naar een leuk stofje. En dit viel me onmiddellijk op tijdens mijn zoektocht op het net. En om er nog een extra touch aan te geven hebben we op de rug nog een stukje paspel verwerkt. 


En de knoopjes net ook iets anders, met één uitspringend rood knoopje en een opstaand kraagje.


Zo hangt er weer wat extra's in mijn kast en met een coltruitje zal het deze periode wel regelmatig gedragen worden. 

14 opmerkingen:

 1. Prachtig, zo zullen er nog volgen volgens mij!
  Die knoopjes is echt wel een tof idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig, prachtig, en dat biaske vanachter...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit ook in de bloes-jurk klas :D Het bloesje is bijna klaar, maar voor een jurkje is er een gebrek aan inspiratie... Gelukkig mag ik tussendoor van de juf ook andere dingen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een pareltje ... zeker met dat opstaand kraagje !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi modelletje, ook het stofje past erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de combinatie is perfect!!! echt prachtig!! mag ik vragen welk patroon je gebruikt hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig!!! Jij weet altijd de perfecte stof te kiezen en dan alles mooi af te werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik ben ook niet zo'n bloesjesfan, maar deze is wel zalig mooi! prachtig stofje ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het heel mooi! Als ik ooit een bloesje moet maken... al heb ik het geluk dat van mijn naailerares niets verplicht is, we doen helemaal wat we zelf willen (en daar is tot nu toe nog geen bloesje aan te pas gekomen, in mijn geval).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, misschien toch ook maar aan de naailes, maar ja wanneer??

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben zelf geen bloesjesdraagster, maar ik vind het wel een heel geslaagd exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen