maandag 10 oktober 2011

AustraliëMijn jongste broer vertrekt vandaag naar Australië voor bijna 3 maanden, helemaal op zijn ééntje. Je moet het toch maar doen hé! Al jaren sprak hij erover en het laatste jaar werd zijn droom concreter. Na veel plannen, regelen en niet te vergeten sparen heeft hij eindelijk zijn droom bereikt. 

De meisjes thuis vinden het leuk voor hem, maar zijn ook heel bezorgd, want daar in de zee in Australië zitten ook wel heel gevaarlijke dieren. En neen, niet alleen haaien, maar ook kwallen. De laatste dagen moesten we het hier meermaals horen: "Mama, je moet tegen nonkel Thijs zeggen dat hij daar niet in de zee mag gaan zwemmen, want daar zitten levensgevaarlijke kwallen die je bijna niet kan zien!?' En het is echt waar, want ze hebben een tijdje terug op National Geografic eens een blijkbaar heel boeiende reportage gezien van kwallen over de hele wereld en het is hen echt wel bijgebleven. 


Dus moesten we toch even iets bedenken. Een groot geschenk kan je hem niet meegeven op reis als je koffer niet meer dan 20 kg mag wegen en je deze ook bijna 3 maanden moet meezeulen. Dus wat hebben we er op gevonden: "De Heilige Christoffel: de beschermheilige van de reizigers". Soms zijn we dan toch een beetje bijgelovig en hopen we dat deze hem gunstig zal zijn tijdens zijn lange reis. 
We maakten met vilt en flockfolie een typisch symbool van ginds: de gekende kangaroo op het even gekende gele bord. Hieraan hebben we dan een stevige elastiek bevestigt met de medallion van onze heilige. Hij kan het altijd bij hem houden: in zijn portefeuille, aan zijn trekkersrugzak, aan de spiegel van zijn auto, ...

Thijs, ik wens je een geweldige reis toe met heel veel nieuwe, mooie en boeiende ervaringen, maar wees alsjeblief voorzichtig xxx 


3 opmerkingen:

  1. Hoi hoi!
    Ik ben jaloers op je broer! Hij gaat een prachtige tijd tegemoet. Ik ben zelf een aantal jaar terug een half jaar daar geweest (ook alleen) en het was echt super! Vergeet je nooit meer! Geef maar door aan je broer dat hij echt moet genieten. En hij komt als een vereikt mens weer thuis (en daar kun jij dan weer van genieten) Daag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hopelijk heeft hij daar (zeker op dit moment) iets beter weer dan hier op je foto he ? :-)

    BeantwoordenVerwijderen