dinsdag 7 oktober 2014

Slaap zacht!


Het is weer al een hele tijd geleden dat ik nog eens iets gepost heb op mijn blog, maar deze mocht niet mankeren!
’t Is niet dat mijn naaimachine echt twee maanden heeft stilgestaan hoor! Neen, de tijd en een beetje de zin ontbrak me om foto’s te nemen en het te posten.
Maar de aankondiging van het nieuwe boek ‘Zo Geknipt! 2’ zorgt hier hopelijk voor een keerpunt.

Begin september stuurde de breinen achter het ‘Zo Geknipt! 2’ boek een post uit via FB en hun blog op zoek naar vrijwilligers om hun nieuwe patronen te testen. Ik vind het altijd fijn om zo mijn bijdrage te kunnen geven, dus ik was ééntje van de velen onder ons allemaal denk ik die een kans waagde. Enige tijd later, het zat al niet meer zo in mijn gedachte, kreeg ik een leuke mail met de boodschap dat ik mee mocht testen.


Het enige wat me wat afschrok was de deadline: ongeveer 7 dagen en ik had de eer om een leuke slaapzak te maken. Ik had me tijdig voorzien op mijn materiaal (de stofjes, de rits aan de lopende meter, …) en op het moment dat het patroon er was zijn we er dan ook zo snel mogelijk ingevlogen.


Het is een slaapzak in verschillende maten: van een platte baby tot een actieve peuter! Ikzelf maakte de grootste maat (2 jaar). Een recept waar je weer eindeloos in kan combineren: groot en klein, lief en stoer, met of zonder paspel, verschillende stoffencombinaties, ... 


Aan de hand van de tips van het Zo Geknipt! 2-team lukte het me zelfs goed om tijdig klaar te zijn met het recept. Soms wil ik al wel eens sneller zijn en denk ik het lukt wel zonder de uitleg. Neen, deze keer wou ik me er niet aan wagen fouten te maken. Door het aandachtig lezen en volgen van hun uitgewerkte handleiding is het me aardig gelukt zonder horten en stoten.


Een handig model: boven aan een sluiting met drukknopen of kam-snaps en rondom de onderzijde heb je een grote rits. Je hoeft de slaapzak niet volledig uit te doen, maar gewoon door de rits te gebruiken kan je gemakkelijk een luier verschonen als dat nodig is! ;-)
Het resultaat mag er wezen! Alleen had ik nog geen testmodel bij de hand tijdens het nemen van de foto’s.


Het jongste neefje van de familie zal de eer krijgen om deze slaapzak in te wijden. Hij is morgen jarig en de mama zal in ieder geval gelukkig zijn met zijn verjaardagscadeau!
Ik kan alleen nog maar zeggen dat het toch creatieve breinen zijn, dat Zo Geknipt-team! Het uitwerken oké, maar het bedenken en op papier zetten dat is toch net weer iets anders en niet voor iedereen weggelegd, maar wel voor dit team!
Ik vond het een eer om te mogen testen en kijk vol ongeduld uit naar de resultaten van de andere testers. En ik hoop zo snel mogelijk het boek in eigen handen te hebben om er volop mee aan de slag te kunnen gaan.
Zo Geknipt! 2-team ik wens jullie een even groot succes met jullie boek als het eerste! xxx


31 opmerkingen:

 1. Leuk patroon en een al even leuke stof! Ik kijk al erg uit naar de rest van het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof, een anders-dan-anders slaapzak en dat spreekt me wel aan. Ik kijk mee uit naar het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie slaapzak! Daar is goed over nagedacht! Prachtig stofje heb je daar voor uitgekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw zeg! Dat patroon is echt leuk! Mooi gemaakt, ik kijk al uit naar het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw heel mooi. Deze zal ik zeker ook maken als ik eens een geboortegeschenkje moet maken

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zoooo mooi! mss probeer ik het ook eens. ooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh, dit slaapzakje vind ik al reden genoeg om het boek op mijn wensenlijstje te zetten!
  Ideaal voor kraamcadeautjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Helemaal fan van je stoffencombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk! Hoog tijd dat ik het boek in mijn bezit heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Ik zag al dat er een slaapzak in het boek zou zitten. En die heb ik nodig voor mijn tweeling! En ik was heeeeel nieuwsgierig of het een 'handige' variant zou zijn ;) . Maar jee wat handig, en wat mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een eer en wat een prachtcreatie!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtexemplaar!!!
  Heel mooi gemaakt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super!!! Ik ga dit zo hard ook maken zodra het boek er is!! Woopie!
  Dat oranje, is dat badstof?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi exemplaar van de slaapzak, ♥ je kleurgebruik! Ik gebruikte geen paspel, maar als ik jouw versie zie heb ik daar zo'n spijt van...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel mooi!. Ik zou er zelf willen inkruipen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi!
  Ik kan niet wachten tot het boek verschijnt. Zes weken geleden is ons tweede kindje geboren en als ik jouw resultaat zie heb ik ook zin om een slaapzak te gaan maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo'n praktisch model slaapzak, met die dubbele sluiting! En wat een toffe stof heb je gebruikt. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi, mooi... staat er ook een variant met mouwen in? Al zijn die natuurlijk zo bij getekend. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw super mooie slaapzak, zowel de stof als het model!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super mooi! Zou hier nog een kindje van 3 in passen denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, een late reactie: in het boek vind je verschillende maten. Diegene die ik maakte was eentje voor 2 jaar. Maar je kan hem ook maken voor een pasgeborene, 6maand en een jaar.

   Verwijderen